Programme



Ceremonial Presentation of Mpedi Family Scholarships & Observing World Down Syndrome Awareness Day

VENUE | University of Johannesburg, Soweto Campus, Kopanong Hall DATE | Thursday, 20 March 2025

TIME | 9:00 - 14:00

Director of Programme | Dr Jean Veronica Fourie



Hosted by:

The Centre for Neurodiversity
The Faculty of Education
The University of Johannesburg (UJ)
RSVP: neuroadmin@uj.ac.za

Programme



Time	Activity
9: 00– 9:05 (5 min)	Welcome Address & Introductions Prof Maximus Monaheng Sefotho (Director of the CND)
9:05 – 9:10 (5 min)	Brief Address Prof Veronica Dwarika (HOD: Department of Educational Psychology)
9:10 – 10:10 (1 hour)	Reflections on the Down Syndrome Awareness Day Professor Letlhokwa Mpedi The Pioneers of the Mpedi Family Scholarship Presentation of the 2025 Mpedi Scholarship Award Brief remarks
10:10 – 10:25 (15 minutes)	Break
10:25 – 10:55 (30 minutes)	Prof. Liesel Ebersohn Director: Centre for the Study of Resilience Full Professor: Department of Educational Psychology President: World Education Research Association
10:55 – 11:15 (20 minutes)	Parent (FCN) Mr Buzwe Mabuza
11:15 – 11:35 (20 minutes)	Parent Prof Franaaz Khan
11:40 – 12:15 (35 minutes)	Lunch
12:15 – 13:15 (1 hour)	2024 Scholarship Recipients Presentations Mohamed Mosala 12:15 – 12:30 Nthabiseng Molebatsi 12:30 – 12:45 Ntokozo Zwane 12:45 – 13:00 Aaliyah Hannamon 13:00– 13:15
13:15 – 13:30 (15 minutes)	Closing remarks Prof M.M Sefotho